Skip to content

Postavte si bungalov do L


Domy typu bungalovu do L patří k nejoblíbenějším a my bychom si mohli v krátkosti shrnout jejich vlastnosti, které z nich vytváří vyhledávané nemovitosti.

Půdorys do L – veškeré domy stavěné v půdorysu do písmene L mají tu výhodu, že je lze zastřešit tak, aby střecha měla tvar obdélníka, a aby zastřešila i zbylý venkovní prostor. Ten se nejčastěji využívá jako místo pro odpočinek, je zde k dispozici terasa pro zahradní nábytek, případně místo pro psí boudu nebo dětské pískoviště. Krytá terasa je výhodná i proto, že není třeba stavět žádné další altány, pergoly a podobné přístřešky. Případně lze na terasu navázat kryté garážové stání.

nízký dům

Nízký bungalov – nízké domy typu bungalovu mívají valbovou střechu a ta je velmi elegantní. Je to nejzajímavější typ tvaru střechy, která existuje, a právě proto se s ní také počítá v rekreačních nemovitostech, velmi často v přímořských oblastech. Valbová střecha je také položena velmi nízko, máte ji pořád před očima a je-li na ní pohledná střešní krytina, bude to atraktivní stavba k pohledání.

bydlení v bungalovu

Přehledné bydlení – každý bungalov je přízemní a máte přímo na očích veškeré místnosti, takže víte o každém pohybu kolem vás. Toto je výhodné například ve chvíli, kdy si domů pozvete návštěvu, usadíte jí do obýváku, jdete https://cs.wikipedia.org/wiki/Kam,_p%25C3%25A1nov%25C3%25A9,_kam_jdete%253F do kuchyně připravovat občerstvení a mezitím si s vašimi hosty můžete povídat. Nebudete na sebe muset křičet, jak to bývá v patrových domech, pokud někdo vstoupí do horního patra například do koupelny.

Jednoduchá údržbabungalovy do L se snadno udržují díky tomu, že jsou nízké. Nebudete potřebovat žádné dlouhé žebříky a nehrozí tu také pády z velkých výšek. Snadné bude i mytí oken nebo natírání fasády nebo například čištění okapů od spadaného listí. Jednodušší bude i revize hromosvodů a čištění komínových těles, případně oprava střešní krytiny.