Skip to content

Výsledek za pár minut


Nemoci si nevybírají
Někteří lidé se snaží přes léto budovat imunitu, a používají různé doplňky stravy, které mají za úkol odbourávat nemoci během podzimu a zimy, kdy je jich nejvíc. Různá nachlazení a rýmy známe všichni. Během podzimu a zimy na naše dýchací cesty útočí mnoho virů a bakterií, které se snaží usídlit v našem těle. Vzniká tak nemoc, které se lze zbavit většinou i babskými radami, ale ty v případě covidu moc nepomáhaly. Covid je nemoc, která je tu s námi teprve čtvrtým rokem, a dostala se k nám ze zahraničí. Začátky s covidem nebyly vůbec jednoduché, protože nikdo pořádně nevěděl, co tato nemoc obnáší. A zjistili jsme to velice rychle.

covid virus

Zatímco u běžných nemocí už víme co nás čeká, u covidu jsme nevěděli nic, protože šlo o novou nemoc, která měla u každého jiný průběh. U nachlazení víte, že budete mít nejspíš teplotu, rýmu a bude vás bolet v krku, ale u covidu to říct nelze. Někdo má jen rýmu, někdo dostane těžký zápal plic, a někdo na sobě ani nepozná, že covid má. Přesto jsou všichni nakažení covidem stejně nebezpeční protože mohou nemoc roznášet, a tak ji může chytit každý, kdo s nemocným přijde do styku.

covid test

Je důležité zůstat doma
Při každé nemoci by měli lidé zůstávat doma, kde se vyléčí. Jenže většina lidí léčebný režim nedodržuje a i s nemocemi chodí do práce nebo na nákupy. A to je právě důvod, proč každý rok bývají epidemie respiračních onemocnění. Díky antigennímu testu vivadiag
https://www.covidexpert.cz/znacka/vivadiag/ můžete snadno a rychle doma zjistit, zda náhodou covid nemáte, a podle toho se můžete zařídit. Je dobré vědět zda nemáte covid, protože i když dnes máme očkování a víme že na covid antibiotika nezabírají, může být tato nemoc stále pro mnoho lidí smrtelná. Testy byste si měli dělat pokaždé když budete nemocní, abyste věděli, zda například nebude lepší odložit návštěvu prarodičů, protože starší lidé mohou nemoci snášet hůře.