Skip to content

Kde vzít peníze pro firmu?


Jestli jste podnikatelé, pak víte, o co jde v soukromém podnikání v první řadě. A i když snad podnikateli nejste, pak jistě aspoň tušíte, bez čeho se zaručeně v žádném podnikání nedá obejít. Každý prostě ví, že podnikání musí být hlavně výnosné, musí přinášet žádoucí zisky. Každý ví, že si tím podnikatelé vydělávají na svoji obživu, a běžné už je i povědomí o tom, že podnikání peníze nejen vydělává, ale také vyžaduje v podobě investic. A kdyby tu nebyly žádoucí zisky, podnikatelé se neuživí a firmy budou upadat, až nakonec špatně dopadnou. Tedy zkrachují.

ruské peníze

Je tedy pochopitelné, že se soukromí podnikatelé ženou se svými firmami za všech okolností za ziskem. Že se snaží vydělávat dost a nejlépe víc než dost. Aby bylo z čeho žít a aby se zvládlo financování všeho, co se s podnikáním pojí.

Jenže se nedaří vždycky tak, jak by se v ideálním případě dařit mělo. A někdy nejsou ani příjmy takové, aby se dalo podnikat bez potíží. A když nejsou vlastní vydělané peníze, co do firem investovat a za co žít?

ruské peníze

Jedinou odpovědí je v takových případech půjčka. Když se podnikům nedaří, lze se pokusit získat nějakou tu časově omezenou pomoc i v nějakém finančním ústavu. Proč by ne? Ale když se někdo k tomuto odhodlá, měl by si hned zkraje ujasnit, co bude potřebovat a co za to může finančním ústavům nabídnout. Protože se půjčky rozhodně neposkytují jenom tak. Půjčku dostanou vždy jenom ti, u nichž je jisté nebo aspoň vysoce pravděpodobné, že ji následně splatí. A to kdekdo z podnikatelů vzhledem ke svým nízkým příjmům a záznamům v registrech dlužníků neprokáže.

Ale u nebankovní hypotéky bez registru uspějí i podnikatelé s problémy. Protože tady lze ručit zástavou nemovitosti, což u jiných půjček není. A vzhledem k tomu, kolik podnikatelů vlastní nemovitosti, je nebankovní hypotéka pomalu pro každého, kdo shání podnikatelskou půjčku.