Skip to content

Instalatéři si poradí i s podlahovým topením


Chtěli byste si pořídit podlahové topení, ale obáváte se, že vaše podlaha není stavěná na to, aby se na ní objevily dvě tuny betonu, Nezoufejte, dnes se podlahové topení buduje i bez betonování, potřebujete k tomu systémové desky z vysokohustotního polystyrenu, do jejichž drážek se vsunou topné hadice a ty pak instalatéři Kanalizace-instalateri.cz zapojí do rozdělovače a rozdělovač následně k topnému zdroji. Zatímco pokládku systémových desek zvládnete sami, to ostatní již bude v režii odborníka, načež vám instalatér zařízení nejen oživí a zprovozní, ale také vám může demontovat stávající radiátorový okruh a poradit vám, k jakému zdroji tepla lze podlahové topení připojit.

radiátor na skládce

Velmi často to bývá krb s výměníkem, ten se vyplatí lidem, co jsou většinu času doma, takže si mohou dovolit přikládat do krbu a udržovat oheň. Ne každému to ale vyhovuje, a tak mnoho domácností již přešlo na tepelná čerpadla, jejichž provoz je výrazně levnější než elektrokotel nebo plynový kotel. Podlahové topení poskytuje řadu výhod v porovnání s radiátory, především se teplo https://www.ptas.cz/teploneratovice/ do prostoru šíří velmi rovnoměrně, nemáte u podlahy chladno a u stropu vedro, jak je tomu tam, kde se místnost vyhřívá pouze radiátorovým tělesem, díky podlahovému topení získáte zásadní tepelný komfort a můžete si dokonce dovolit v zimě doma cupitat naboso, klidně můžete zůstat celý den v pyžamu, když se vám nechce ven, a vaše bosá chodidla nebudou trpět, spíše naopak si užijete velmi příjemný pocit prohřívání reflexních bodů, které jsou vyhledávaným zdrojem potěšení při reflexních masážích.

tepelná čerpadla

Instalatérské firmy instalují podlahová vytápění běžně, instalatéři se postarají o to, aby vaše zařízení pracovalo bezchybně, a bude-li třeba, zajistí i jeho pravidelné revize nebo čištění topného okruhu speciálním kompresorem Ropuls Roclean. Vaše topení tak může sloužit bez poruch řadu let.